Raar geurtje

Raar geurtje

februari 18, 2020 Uncategorized 6Op een zondagmorgen loop ik te denken wat we nu weer moeten gaan doen. Zelf heb ik niet zoveel energie, voel me opgeblazen en heb een zeurderige hoofdpijn aan de rechterkant van mijn hoofd.
Als ik geen kinderen zou hebben dan zou ik waarschijnlijk de hele dag met veel chocolade voor de buis gaan hangen, maar ja als verantwoordelijke moeder kun je ze natuurlijk niet de hele dag voor de tv zetten.
Bos, ballenbak, bioscoop, gamma, zwembad, Ikea
(ze zijn nog te klein voor Smaland, daar kun je ze dus niet even droppen, terwijl je een paar koppen thee gaat drinken in het restaurant)?
Het blijft een beetje bij dingen verzinnen totdat ik de koelkast open trek en me afvraag wat er toch zo stinkt. Voordat ik het weet sta ik de hele koelkast uit te kammen om er vervolgens achter te komen dat ik hem maar beter helemaal schoon kan maken.
Dus i.p.v. een uitje te bedenken sta ik in mijn pyjama de koelkast een flinke sop beurt te geven. Eerst chagrijnig maar gaandeweg krijg ik er wel een fijn gevoel bij. Toch wel lekker dat hij straks weer helemaal fris en schoon is. 

Ik hou van een schoon huis, niet dat ik zelf de beste poetser ben, maar in het verleden konden we ons een geweldige hulp veroorloven en het overige zelf gemakkelijk bijhouden.
Nu met kinderen heb je die hulp eigenlijk veel harder nodig maar ja, het geld ook, dus nu geen hulp meer.

Het huis is nog steeds wel schoon alleen de norm is wat veranderd.
Want hoe vaak kun je in vredesnaam een kinderstoel schoonmaken en de vloer eronder, als je ook nog wel eens wat andere dingen wilt doen behalve stofzuigen en dweilen? Dan moet je er soms even overheen stappen (letterlijk en figuurlijk) net als over de auto’s, treinen, kraanwagens, kinderkeukenspullen, knipsels en plaksels. En hoe vaak in een weekend kun je de kussens uit de bank terug leggen omdat ze ballorig nabouwen?

Mijn dochtertje zit heel graag aan de grote tafel met glitterstiften, glitterlijm, glittertape, glitterverf,  scharen en veel wit papier te tekenen, knippen en plakken, inmiddels heb ik 3 lagen bewijs aan de koelkast hangen en de magneten kunnen de druk bijna niet meer aan.
De tafel in de woonkamer ziet er elke dag fleurig uit met uitgegleden (blaas)stiftinkt, glitterlijm, verf etc. Ondertussen geniet ik zo van haar genieten dat ik me er niet meer zo druk om maak. Laat haar en de tafel maar shinen.  

Na dus een zondagochtend flink poetsen heb ik de boel weer lekker fris en schoon. De koelkast schoon, de was is aan de kant en alles lijkt redelijk netjes. Mijn hoofd begon weer na te denken over mogelijke uitjes en nog steeds had ik geen idee waar naar toe en ook geen zin.
Dan out of the blue:  “Mam ik voel me niet zo lekker.” en nog voordat ik een emmer kon grijpen kotst Isa zichzelf en de bank eronder en uiteraard spettert het alle kanten op.

Daar sta je dan, net klaar met poetsen, dan zakt je de moed heel eventjes in de schoenen. En door! Kleding uit en in de wasmachine, kind onder de douche en ja hoor maar weer poetsen om een nieuw raar geurtje in huis te voorkomen.

Ze was echt niet zo lekker dus wat doe je dan als verantwoordelijke moeder? Dan laat je ze maar de hele dag een beetje voor de buis hangen en kon ik er lekker bij gaan zitten voor de haard, dat was stiekem precies waar ik behoefte aan had, een beetje jammer dat je dan netflix kinderseries moet kijken en niet een reep chocolade kunt opeten met een ziek kindje op schoot, maar verder was het een heerlijke luie middag en gelukkig knapte ze snel weer op.

6 antwoorden

 1. Hennie schreef:

  Leuk verhaal Ilona.!

 2. Nanja Gawel schreef:

  Wat schrijf jij leuk! Zo lekker makkelijk en herkenbaar. Ga vooral door hiermee!!

 3. Hans schreef:

  Hoi Ilona,als je zo graag poetst en je hebt eens niets te doen? ik zou zeggen je kent ons adres. En wij zijn wel oud maar kwijlen nog niet en poepen ook niet in de broek . Dus het ruikt fris. Lieve groetjes Hans.

  • admin schreef:

   Deal, als ik hier klaar ben met poetsen kom ik bij jullie… hopelijk heb je geduld ?. Misschien kunnen jullie beter hier eerst weer eens een bakkie komen doen, dan zien we elkaar sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.