Frozen Fever

Frozen Fever

maart 23, 2020 Uncategorized 1

Ik hoor het me nog zeggen toen ik zwanger was:  ‘Als ik een meisje krijg ga ik niet mee in dat hele Frozen gebeuren.’ Wat een commercie! Vreselijk vond ik het.
Het maakt echt niet uit welke winkel je binnen loopt, je kunt je niet omdraaien of er ligt wel iets met Anna, Elsa of Olaf erop. Het aanbod is oneindig:
Toiletverkleiners, deurposters, luierdoekjes, magische lichtgevende ijssterren voetafdrukken (echt waar), tandenborstels, steps, puzzels, sieraden, karaoke spelers, lego, tassen, jurken, nepsneeuw, knutselspullen in alle soorten en maten, handdoeken,  dekbedovertrekken, thee serviezen, Olaf onesies, skippyballen, Etc…
Kun je er geen genoeg van krijgen of wil je het met eigen ogen zien? Kijk dan op de volgende 135 pagina’s: https://www.bol.com/nl/b/disney-frozen/848946/?view=list

Mijn dochtertje had de film nog niet eens gezien of ze was al volledig geïndoctrineerd en nog steeds is ze helemaal betoverd als ze ook maar iets van Frozen ziet. Ik ben al niet dol op winkelen met de kinderen, maar als je: ‘mama, mama, mama kijk eens’  hoort bij elk artikel waar Frozen op staat en dus moet stoppen om er naar te kijken om vervolgens te zeggen:  nee, dat gaan we vandaag niet doen, wordt het winkelen er niet leuker en makkelijker op.
Hoe doen ze dat toch, dat kinderen zo vallen voor al die artikelen? Dat gaat niet vanzelf begrijp ik inmiddels, daar zit een hele wereld van kindermarketing achter! Als je daarover gaat lezen wordt je niet heel blij, dus daar ben ik vrij vlot weer mee gestopt.

Maar ondanks dat ik het echt een poosje geprobeerd heb tegen te houden (net als tule rokjes en glittershirts) is het gewoon niet te doen en hebben wij nu ook een jurk met kroon, een Frozen tas, Frozen haarknipjes, haarborstel, shampoo / douche gel en ik kan nog wel even doorgaan.  En ook Tule rokjes hebben we inmiddels in elke kleur, voor elke dag van de week. Want Isa wil elke dag een prinsesje zijn en ze wil dan ook geen spijkerbroeken aan.
Dit is waarschijnlijk mijn straf omdat ik prinsessen jurken lang geweerd heb.
Mijn vriend kwam met de oplossing: “Kunnen we niet een Frozen riem voor haar kopen dan wil ze vast elke dag een spijkerbroek aan!” Wat denk je, uitverkocht bij Bol, dus daarvoor moet ik gaan zoeken in China ben ik bang.
Maar Frozen is niet het enige merk dat de hoofdjes hier op hol brengt. Dinotrucks, Pieter Konijn, My little pony’s en niet te vergeten Paw Patrol.

Een overzicht  van de tekenfilmfiguurtjes hier thuis:
Twee  Barbies in nep-Frozen outfits. Zes My little pony’s + kleding, kronen en zonnebrillen etc. Twee Dinotrucks, Ty and Ravvit. Pieter, Benjamin, Lili, meneer Vos, Hakketak – en met een door onszelf gemaakt bijpassende Pieter Konijn boomhut. Paw Patrol nog niets, maar Pim wordt binnenkort  4 dus dat zal wel niet lang meer duren.

Even over Paw Patrol: wat is dat voor eng programma? Ze gaan echt helemaal op in deze serie. Ik zit er met verbazing naar te kijken. Hun gezichtjes doen helemaal mee en ze vinden de pups zo schattig, lief, dapper en ontzettend geweldig en ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat een strijd om de tv uit te zetten! Ik kreeg laatst een stomp van Pim omdat hij geen Paw Patrol mocht kijken. Dat ging me te ver en daarom mocht ie een week geen Paw Patrol kijken (heerlijk want ik kon al die goedbedoelde hulp van die pups en die stemmetjes niet meer aanhoren). Na 2 dagen proberen, zeuren en stampvoeten gaf hij het op. Als ze nu tv kijken wisselen we de tekenfilms af (waarom kun je trouwens niet een afspeellijstje maken in Netflix) en ik merk nu dat ze minder gefocust zijn op 1 ding en inmiddels is het gelukkig geaccepteerd dat Paw Patrol af en toe mag. 

Wat staat ons nog te wachten… hoeveel prinsessen en stoere helden zullen er nog volgen?
En hoeveel geld gaat ons dat nog kosten? Ik zal het blijven afremmen en er tegelijkertijd in mee gaan omdat je die blije koppies bij de kassa met een tube tandpasta met Anna en Elsa of Marshall en Chase erop toch niet kunt weerstaan.

Nu ga ik lid worden van Disney + want hoewel we in deze bizarre coronatijd heel veel knutselen en spelen is Frozen 2 van harte welkom en ga ik voor 6,99 eindelijk eens zelf profiteren van de Frozen fever!

Één antwoord

  1. Hans Dam schreef:

    Lieve Ilona wat weer een leuk ontroerend maar ook heftig verhaal.
    Soms ben ik blij dat onze ( klein) kinderen al groot zijn dan heb je daar geen last meer last meer van. Maar ik heb een leuke mededeling voor je er komt van alles voor terug
    Geniet nog even van de tijd dat je in iefer geval het idee hebt nog enige controle te hebben. Veel sterkte de komende quarantaine tijd en tot later. Lieve groetjes ons. Hans en Lammie. ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.